Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen denne uken

Uke 17
Katarina Sylvan, Andrea Martinucci og Jonathan Vervoort ved Aldea. (Foto: Presse.)

Heispoesi

Aldea, Center for Contemporary art, Design and Technology har nye kunst.

Denne uken presenterer de en ny utstilling «Elevator Poetics».

Her viser de frem nye kunstverk laget av Katarina Sylvan, Andrea Martinucci og Jonathan Vervoort under deres siste kunstneropphold.

Vi vet ikke mye om utstillingen, men det lover godt.

IN PENSIERO - Orecchie D’Asino | SWAP.

Italienske tanker

Denne helgen er Bergen Ateliergruppe vertskap for «In Pensiero» av den kunstneriske duoen Orecchie D’Asino.

Utstillingen er den siste begivenheten i «SWAP»-prosjektet, kuratert av Amerigo Mariotti og Giorgia Tronconi fra Adiacenze og Manuel Portioli.

I løpet av de siste tre ukene har Orecchie D’Asino vært i Bergen for å forske på og utvikle et nytt audiovisuelt prosjekt rundt prosessen og representasjonen av tenkehandlingen.

Nå kan man se noe av resultatene av prosessen.

 

Masterutstilling for kunstakademiet. (Foto: Bergen kunsthall.)

«Nudge it — Kick it — Prod it — Push it»

For alle som påstår de er interessert i kunst forbi name-dropping av kjente navn, så er studentutstillinger et must.

Bergen kunsthall holder nå avgangsutstilling for Masterprogrammet for Kunstakademiet ved universitetet i Bergen.

Den heter «Nudge it — Kick it — Prod it — Push it», legg i det hva du vil. Linjen kommer i hvert fall fra diktet A Dozen Cocktails—Please’ (1927) av dada-kunstneren, Elsa von Freytag-Loringhoven.

Kunstnerne som vises er: Maryam Abbasi, Erla Audunsdottir, Lise Ulvedahl Carlsen, Courtney Coombs , Benedicte Dahm, Jesse Enqvist, Anna Kristin Ferking, Roland Goksøyr, NILIA, Erik Hjorth, Mikael Jacobsson, Lars Jonsson, Tobias Kvendseth, Johan Larsen, Su Liao, Sigrid H. Magnesen, Ivi Meltaus, Dominique Nachi, Henna Kristiina Nerg, Steffen André Nilsen, Jack O’Flynn, Mina Paasche, Bas Ruis, Mette Sandfær, Sara Larsen Stiansen, Oda Tungodden, Sangría Valentino, Alina Vergnano, Joe Welch, Lexy Liangzi Xiao, Carmilly Yeung, Veronika Öberg.

Vel verdt en tur for å se hva som rører seg under overflaten på vestlandet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar