– Utrolig glad

Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo får ny toppstilling

– Tate Modern er et ledende kunstmuseum og en banebrytende institusjon. Jeg er utrolig glad for å bli med i den dyktige staben og være en del av hele Tate-organisasjonen, sier hun i en pressemelding, ifølge Dagbladet. (Foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet.)
– Tate Modern er et ledende kunstmuseum og en banebrytende institusjon. Jeg er utrolig glad for å bli med i den dyktige staben og være en del av hele Tate-organisasjonen, sier hun i en pressemelding, ifølge Dagbladet. (Foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet.)
Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo inntar rollen som direktør ved kunstmuseet Tate Modern i London.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo inntar rollen som direktør ved kunstmuseet Tate Modern i London.

– Tate Modern er et ledende kunstmuseum og en banebrytende institusjon. Jeg er utrolig glad for å bli med i den dyktige staben og være en del av hele Tate-organisasjonen, sier hun i en pressemelding, ifølge Dagbladet.

Hindsbo har vært direktør for Nasjonalmuseet t for kunst, arkitektur og design siden 2017 og er ansatt i en åremålsstilling på seks år. I januar ble det kjent at hun ikke ønsker et nytt åremål som direktør ved Nasjonalmuseet når perioden utløper 1. juni i år.

– Dette synes jeg er skikkelig kult, sier Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en epost til NTB.

Les også: Se hvem som kjemper for å ta over som direktør for Nasjonalmuseet. Én av søkerne er Stina Högkvist. Hun satt Christian Krohg i kjelleren

Annonse

– Det er ingen tvil om at Tate får en utrolig dyktig leder i Karin Hindsbo. Hun har ledet vårt eget Nasjonalmuseum på en imponerende måte gjennom en krevende flytteperiode og overgangsfase. Dette er en utrolig stor anerkjennelse av Karins arbeid. Jeg ønsker lykke til med nye oppgaver.

– Ved å samarbeide med vårt lag på her Tate Modern, vet jeg at Karin Hindsbo vil bringe visjon, kreativitet og en artistisk ambisjon som vil hjelpe oss med å nå nye høyder i årene som kommer, sier avtroppende direktør Maria Balshaw i en pressemelding.

Les også: Mener Nasjonalmuseet bruker «apartheid»-penger til å forske på kolonialisme

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar