– På tide

Aerosmith legger ut på sin siste turné

Aerosmith ble dannet i Boston i 1971 og er et av de største og mest innflytelsesrike amerikanske rockebandene. De har solgt 66,5 millioner album i USA og har mottatt platinapriser for sine album hele tolv ganger. (Foto: Winslow Townson/Invision/AP, file)
Aerosmith ble dannet i Boston i 1971 og er et av de største og mest innflytelsesrike amerikanske rockebandene. De har solgt 66,5 millioner album i USA og har mottatt platinapriser for sine album hele tolv ganger. (Foto: Winslow Townson/Invision/AP, file)
Rockebandet Aerosmith legger til høsten ut på sin siste turné for å feire mer en 50 år som gruppe. Turneen heter «Peace out».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Rockebandet Aerosmith legger til høsten ut på sin siste turné for å feire mer en 50 år som gruppe. Turneen heter «Peace out».

Første konsert holdes 2. september i Philadelphia i USA, og turneen avsluttes i Montreal i Canada 26. januar neste år. På nyttårsaften tar bandet turen innom hjembyen Boston for å holde konsert der.

– Jeg tror det er på tide, sier gitarist Joe Perry.

Han og de andre bandmedlemmene – vokalist Steven Tyler, bassist Tom Hamilton, trommeslager Joey Cramer og gitarist Brad Witford – er alle over 70 år.

– Det blir på en måte en feiring av de 50 årene vi har vært der ute. Man vet aldri hvor mye lenger vi vil være i form til å holde på, sier Perry, som legger at gruppen er litt nervøse for hvordan det vil gå.

Annonse

Aerosmith ble dannet i Boston i 1971 og er et av de største og mest innflytelsesrike amerikanske rockebandene. De har solgt 66,5 millioner album i USA og har mottatt platinapriser for sine album hele tolv ganger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar