Subjekt vokser

Linn de Lange (40) blir journalist i Subjekt

Hun har jobbet i TV 2, Nettavisen og Nationen. Vært styremedlem i Redaktørforeningen, Medienettverket og Nettavisen. Har mastergrad i journalistikk. Nå blir Linn de Lange journalist i Subjekt: – Har fulgt med på avisen en god stund, sier hun. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Hun har jobbet i TV 2, Nettavisen og Nationen. Vært styremedlem i Redaktørforeningen, Medienettverket og Nettavisen. Har mastergrad i journalistikk. Nå blir Linn de Lange journalist i Subjekt: – Har fulgt med på avisen en god stund, sier hun. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Hun har jobbet i noen av landets største redaksjoner og som konsulent for enda flere. I dag har Linn de Lange (40) første arbeidsdag som journalist i Subjekt.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt vokser og blir flere redaksjonelt ansatte enn noen gang.

Subjekt vokser og ansetter en ny journalist på fulltid. Avisen lages nå av tolv fast ansatte og 20 frilansere.

Over 30 kandidater søkte på den nye journaliststillingen tidligere i år. Linn de Lange (40) kom gjennom nåløyet. Hun er et kjent navn i mediebransjen og har en master i journalistikk fra Universitetet i Oslo, og en bachelor i medievitenskap fra Universitetet i Bergen.

– Jeg har fulgt med på Subjekt en god stund og liker hvordan redaksjonen evner å dekke kunst- og kulturfeltet på en bred og tilgjengelig måte, sier hun, og fortsetter:

– I tillegg er fremstår avisen som et uredd og ungt sted med god takhøyde.

Annonse

Linn de Lange kan vise til en imponerende CV. 40-åringen har vært digitalredaktør i Nationen og hatt viktige verv som styremedlem i Norsk redaktørforening, Nettavisen og Medienettverket. I tillegg har vært prosjektleder i TV 2 og journalist i Nettavisen.

De siste årene har hun imidlertid speidet inn i mediebransjen utenfra, Både som konsulent i Varde Hartmark og som selvstendig konsulent siden 2018. Derfor har hun gjort seg noen betraktninger om det norske medielandskapet, kunne Medier24 fortelle.

– Hva lærte du som konsulent?

– At det finnes så mange flinke redaksjoner der ute. De gjør veldig mye bra med ofte knappe ressurser, store som små. Det er en bransje som løper fort og som i økende grad må ha teknologisk, i tillegg til journalistisk, kompetanse, sier hun, og fortsetter:

– Ellers er det fint å se at mediebransjen er et sted hvor likestilling og mangfold er kommet langt!

Det varte noen år som konsulent. Men Linn de Lange viste seg å ha en like god blyant som hun har penn. Hun utviklet sin interesse for kunst, og ble en stødig tegner. Siden har hun blitt vist på gallerier som Cyan, Galleri Schaeffers gate og Galleri A.

– Siden jeg har stått med ett bein i mediebransjen og et annet, betraktelig mer vaklende, i kunstfeltet de siste årene, er Subjekt perfekt for å samle de to, forteller Linn de Lange.

Nå skal hun dekke kulturfeltet, og mener det har likheter med for eksempel landbruket, som Nationen dekker tett.

– Begge er nisjer på hver sin måte og har sånn sett flere likheter når det gjelder dekning enn man kanskje skulle tro, kanskje spesielt med tanke på at det er knyttet mye debatt til dem, sier de Lange, og fortsetter:

– Begge dreier seg også en god del om godt håndverk. Men rent overordnet er det nok mer bobler involvert i ett av dem.

– Hun er en tungvekter

Subjekts sjefredaktør, Danby Choi, er svært fornøyd med ansettelsen av de Lange.

– Det var en utrolig sterk søkerliste i år. Vi stilte høye krav med flere intervjuer og oppgavebesvarelser, og Linn de Lange leverte rett og slett på aller høyest nivå. Hun kommer til å styrke laget, sier Choi.

Choi mener 40-åringen blir en viktig ressurs.

– Linn de Lange er en tungvekter og har redaksjonell «pondus». Hun tar med seg viktige erfaringer inn i redaksjonen vår.

Nyhetsredaktør Geir Bergersen Huse stemmer i.

– Hun har speidet både mediebransjen og kulturfeltet fra både inn- og utsiden og vil bistå med viktig innsikt og riktig kompetanse i vår videre satsing på kvalitet.

Gikk viralt i tulletaxi

Linn de Lange er ikke bare kjent i mediene. Hun ble nemlig ufrivillig rikskjendis i baksetet av en taxi med skjult kamera.

– Jeg jobbet i Nettavisen og var på vei til pressekonferansen da justisminister Knut Storberget skulle gå av. I tillegg var 22. juli et bakteppe. Så jeg var ganske seriøs da jeg steg inn i taxien, forteller de Lange.

Men så begynner en romantisk låt å spille. Ylvis-brødrene er direkte koblet til anlegget. de Lange begynner å kjenne seg igjen i teksten, men kanskje litt vel mye. Plutselig forstår hun at sangen handler om nettopp Linn de Lange.

Det viste seg å være Ylvis-brødrene som køddet. «Jævla Ylvis», utbryter Linn i taxien til slutt.

Medier24 har omtalt saken og kunne fortelle at Varde Hartmark sendte videoen til hele selskapet da hun skulle begynne i å jobbe der. For ordens skyld: Det gjorde Subjekt også.

Nå skal Subjekts lesere lære henne å kjenne gjennom journalistikken.

Fem kjappe med Linn de Lange

– Kaffe eller te?

– Kaffe.

– Fjell eller strand?

– De som kjenner meg vil le av spørsmålet. Strand.

– Hva gjør du når du tar fri?

– Tegner, går på utstillinger, er med familie og hund, spiser mye god mat og reiser ved anledning.

– Hvilken berømt person vil du være?

– Jeg vet ikke om berømmelse er noe å hige etter. Hadde fått sosial angst.

– Hvis du kunne reise i tid, ville du dratt til fortiden eller fremtiden?

– Da vil jeg reise tilbake til 70-tallet for å omfavne min indre (og av og til ytre) hippie!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar