Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen denne uken

Uke 18
“Lysstreif - mellom rødt og caput mortuum”

Farger i forhold

Denne uken åpner Kunstgarasjen i Bergen hele to utstillinger.

I «Tempora» av Grethe Unstad står fargene i sentrum. Deres lyskraft og koloritt står sentralt i Unstads arbeider.

Gjennom den maleriske prosessen undersøker hun hvordan fargene påvirkes av hverandre, hvordan hver enkelt farge defineres av fargene de står i forhold til. I mange av arbeidene får fargen spille hovedrollen, og fargen er frigjort fra tingen den stammer fra, i et abstrahert og forenklet uttrykk.

Utstillingene har åpning fredag 5.mai kl.19:00. 

Laura Gaiger ved Kunstgarasjen i Bergen.

Utradisjonelle landskap

«Anthroscaping» av Laura Gaiger er den andre utstillingen Kunstgarasjen åpner denne uken.

Gaiger lager store malerier med større eller mindre grader av figurasjon, både på lerret og som installasjoner.

Hun bruker gjerne maleriet til å foreslå et nytt kulturelt bilde av landskapet, og komponerer scener som gir alternativer til den konvensjonelle innrammingen av landskap og natur.

Selv om maleriene er dominert av samhandlende figurer i stedet for mennesketomme panorama, anser Gaiger dem likefullt for å være en del av «landskapsmaleri»-sjangeren.

Utstillingene har åpning fredag 5.mai kl.19:00. 

Katarina Sylvan, Andrea Martinucci og Jonathan Vervoort ved Aldea. (Foto: Presse.)

Heispoesi

Aldea, Center for Contemporary art, Design and Technology har nye kunst.

For tiden viser de utstilling «Elevator Poetics».

Her viser de frem nye kunstverk laget av Katarina Sylvan, Andrea Martinucci og Jonathan Vervoort under deres siste kunstneropphold.

Vi vet ikke mye om utstillingen, men det lover godt.

Masterutstilling for kunstakademiet. (Foto: Bergen kunsthall.)

«Nudge it — Kick it — Prod it — Push it»

Denne uken er siste mulighet for å se avgangsutstilling for Masterprogrammet for Kunstakademiet ved universitetet i Bergen.

Den holdes ved Bergen Kunsthall og heter «Nudge it — Kick it — Prod it — Push it», legg i det hva du vil. Linjen kommer i hvert fall fra diktet A Dozen Cocktails—Please’ (1927) av dada-kunstneren, Elsa von Freytag-Loringhoven.

Kunstnerne som vises er: Maryam Abbasi, Erla Audunsdottir, Lise Ulvedahl Carlsen, Courtney Coombs , Benedicte Dahm, Jesse Enqvist, Anna Kristin Ferking, Roland Goksøyr, NILIA, Erik Hjorth, Mikael Jacobsson, Lars Jonsson, Tobias Kvendseth, Johan Larsen, Su Liao, Sigrid H. Magnesen, Ivi Meltaus, Dominique Nachi, Henna Kristiina Nerg, Steffen André Nilsen, Jack O’Flynn, Mina Paasche, Bas Ruis, Mette Sandfær, Sara Larsen Stiansen, Oda Tungodden, Sangría Valentino, Alina Vergnano, Joe Welch, Lexy Liangzi Xiao, Carmilly Yeung, Veronika Öberg.

Vel verdt en tur for å se hva som rører seg under overflaten på vestlandet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar