– Et unikum

Else Kåss Furuseth forlater NRK

Etter tre år i NRK forlater 42-åringen Marienlyst og går tilbake til TV Norge, skriver VG. (Foto: Tore Meek/NTB.)
Etter tre år i NRK forlater 42-åringen Marienlyst og går tilbake til TV Norge, skriver VG. (Foto: Tore Meek/NTB.)
Komiker og programleder Else Kåss Furuseth forlater NRK og går til TV Norge. Der skal TV-profilen få sitt eget talkshow.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Komiker og programleder Else Kåss Furuseth forlater NRK og går til TV Norge. Der skal TV-profilen få sitt eget talkshow.

Etter tre år i NRK forlater 42-åringen Marienlyst og går tilbake til TV Norge, skriver VG.

I NRK har hun de siste tre årene vært programleder for talkshowet «Kåss til kvelds» sammen med Markus Neby. I februar kom nyheten om at det var slutt for programmet – men nå får hun igjen sitt eget talkshow, denne gang på TV Norge. Hun skal også medvirke i flere humorprosjekter.

– Det er for tidlig å si noe om nøyaktig hva vi planlegger, og vi skal bruke tid på å utvikle noe som kler både henne og TVNorge. Else er et unikum. Hun har en arbeidskapasitet av en annen verden, et varmt hjerte og en av Norges morsomste hjerner, sier sjefredaktør i TVNorge, Magnus Vatn til avisen.

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, sier det er synd at Furuseth slutter i kanalen.

Annonse

– Det er synd. Vi skulle gjerne hatt Else med videre hos oss. Noe vi også hadde planer om i et videre samarbeid. Men hun er blitt bitt av den sterke talkshow-basillen. Der fikk hun et tilbud, og det må vi bare akseptere, sier han til TV 2.

I sin «nye» kanal har Furuseth tidligere jobbet med «Mandagsklubben» og programserien «Else om: Selvmord».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar