Basert på virkelige hendelser

Lager ny norsk krigsfilm

Tobias Santelmann vil Inneha hovedrolle i «Konvoi». Filmen produseres av Fantefilm, som også har laget filmer som «Bølgen» og «Skjelvet». Selskapet vil ikke oppgi hvor mye det koster å lage «Konvoi», men omtaler denne som deres største produksjon hittil.(Foto: Heiko Junge/NTB.)
Tobias Santelmann vil Inneha hovedrolle i «Konvoi». Filmen produseres av Fantefilm, som også har laget filmer som «Bølgen» og «Skjelvet». Selskapet vil ikke oppgi hvor mye det koster å lage «Konvoi», men omtaler denne som deres største produksjon hittil.(Foto: Heiko Junge/NTB.)
Enda en bit av krigshistorien blir norsk film. Tobias Santelmann, Anders Baasmo og Heidi Ruud Ellingsen har hovedrollene i filmen, som får premiere i jula.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Enda en bit av krigshistorien blir norsk film. Tobias Santelmann, Anders Baasmo og Heidi Ruud Ellingsen har hovedrollene i filmen, som får premiere i jula.

Regissør er Henrik Martin Dahlsbakken og innspillingen avsluttes i disse dager, skriver VG. Premieredatoen er satt til 25. desember.

Den nye filmen heter «Konvoi» og er inspirert av virkelige hendelser. Fra 1941 sendte de allierte lasteskip med krigsmateriell til Murmansk for å hjelpe Sovjetunionen i krigen mot Tyskland.

Filmen produseres av Fantefilm, som også har laget filmer som «Bølgen» og «Skjelvet». Selskapet vil ikke oppgi hvor mye det koster å lage «Konvoi», men omtaler denne som deres største produksjon hittil.

Ifølge Store Norske Leksikon ble mer enn fire millioner tonn krigsforsyninger sendt med Murmansk-konvoiene fra juni 1941 til mai 1945. Skipene var i hovedsak amerikanske, men også fra Norge og andre allierte land. 104 handelsskip ble senket og mellom 1000 og 1500 sjøfolk omkom.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar