Vernissageguiden
Bergen

Dette er utstillingene du må få med deg i Bergen denne uken

Utstilling: Young & Loving. (Foto: S12.)

Ung og lovende

«Young & Loving» er en spøkefull oversettelse av ung og lovende, som peker på utstillingens fokus på nyutdannede kunstnere.

Utstillingen er en utforskende tilnærming til glass, og har vært et konsept hos galleri S12 siden 2007.

Glass har en utrolig evne til å transformeres og fornyes. Det kan bearbeides både kaldt og varmt. Det er hverken flytende eller fast, men deler egenskaper fra begge tilstandene.

Kunstnere som deltar er Charlotte Avigail Jutrem Cohen (NO/ISR), Marie Breyen Hauschildt (DK), Suh Moon Ju (KR), Joshua Kerley (GB), Maria Helena Nerhus (NO) og Kwun Lan Wong (HK).

Utstillingen har vernissage fredag 12. mai kl. 19:00. 

Kapsel

I «Kapsel» inviterer Martin Woll Godal til et møte.

I skjøre porselensformer utforsker han rom og tvetydighet – et møte mellom kropp og sinn like mye som en gjenstand, et hulerom eller et tomrom.

Utstillingen er en av to spennende utforskninger innen for som kan oppleves hos Kraft.

Laura Gaiger ved Kunstgarasjen i Bergen.

Utradisjonelle landskap

«Anthroscaping» av Laura Gaiger er en av to spennende utstillinger ved Kunstgarasjen.

Gaiger lager store malerier med større eller mindre grader av figurasjon, både på lerret og som installasjoner.

Hun bruker gjerne maleriet til å foreslå et nytt kulturelt bilde av landskapet, og komponerer scener som gir alternativer til den konvensjonelle innrammingen av landskap og natur.

Selv om maleriene er dominert av samhandlende figurer i stedet for mennesketomme panorama, anser Gaiger dem likefullt for å være en del av «landskapsmaleri»-sjangeren.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar