Vernissageguiden
Bergen

Disse utstillingene må du få med deg i Bergen denne uken

Uke 21
«HOW MUCH SILENCE CAN YOU TAKE?» av Marie Sjøvold stiller ut ved Gyldenpris kunsthall. (Foto: presse.)

Stillhetens nærvær

Denne uken åpner Gyldenpris en deilig utstilling med fotograf Marie Sjøvold.

«How Much Silence Can You Take?» inneholder en serie poetiske fotografier hvor kunstneren undersøker hva som skjer med nærheten til våre omgivelser, medmennesker og oss selv i et samfunn hvor vi hele tiden kan velge vekk stillheten.

– Stillheten som skaper ro, frykt, rastløshet og innsikt. Stillheten som er et forstørrelsesglass for våre følelser, på godt og vondt, skriver hun selv.

Dette utforskes visuelt i «How Much Silence Can You Take?».

Sjøvold koblet av fra sosiale medier i ett år. Dette ga henne inspirasjon.

Fotografiene har en antydende karakter, og har fokus på sanselighet, nærvær og fysisk tilstedeværelse. De beveger seg fra det private rom og ut i naturen. Mellom det myke og harde, varme og kalde mellom styrke og sårbarhet, mørke og lyse. Det intime og det åpne. Det vakre i det skjøre.

Utstillingen har vernissage torsdag 25. mai kl. 18:00. 

Dobbel utstilling ved Bergen kunsthall.

Teknologi i tet

Denne uken åpner Bergen kunsthall to utstillinger.

For en gavepakke!

Vi får både Festspillutstillingen 2023 med Camille Norment som forvandler Bergen Kunsthalls gallerier til en installasjon som samler våre fire hovedgallerier til én omfattende lydopplevelse.

I sal fem byr også Ørjan Amundsen på et nytt verk der mytologi, teknologi, fakta og spekulasjon blir vevd sammen i en tre-kanals videoinstallasjon.

Videomaterialet er basert på appropriert innhold fra uspesifiserte kilder og bunner i kunstnerens interesse for avansert prediktiv teknologi; et verktøy som opprinnelig ble brukt av meteorologer for å spå været.

Begge utstillingene har vernissage torsdag 25. mai kl. 13:00. 

Utstilling: Young & Loving. (Foto: S12.)

Ung og lovende

«Young & Loving» er en spøkefull oversettelse av ung og lovende, som peker på utstillingens fokus på nyutdannede kunstnere.

Utstillingen er en utforskende tilnærming til glass, og har vært et konsept hos galleri S12 siden 2007.

Glass har en utrolig evne til å transformeres og fornyes. Det kan bearbeides både kaldt og varmt. Det er hverken flytende eller fast, men deler egenskaper fra begge tilstandene.

Kunstnere som deltar er Charlotte Avigail Jutrem Cohen (NO/ISR), Marie Breyen Hauschildt (DK), Suh Moon Ju (KR), Joshua Kerley (GB), Maria Helena Nerhus (NO) og Kwun Lan Wong (HK).

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar