– Bedre oversikt

Politiet tar i bruk drone under Palmesus-festivalen

Dersom det skulle skje uønskede hendelser, vil dronen også kunne brukes i etterforskning, forteller Agder politidistrikt. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Dersom det skulle skje uønskede hendelser, vil dronen også kunne brukes i etterforskning, forteller Agder politidistrikt. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Når flere tusen festivaldeltakere inntar Palmesus-festivalen i Kristiansand til helgen, følger politiet med fra lufta.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Når flere tusen festivaldeltakere inntar Palmesus-festivalen i Kristiansand til helgen, følger politiet med fra lufta.

– Vi setter inn drone som vil følge med både inne på festivalområdet og i randsonen utenfor. Vi bruker drone for å få enda bedre oversikt over det som skjer i og rundt festivalområdet, sier innsatsleder Anders Hareide Holt i Agder politidistrikt.

Dersom det skulle skje uønskede hendelser, vil dronen også kunne brukes i etterforskning.

Dronebruken kommer i tillegg til uniformert og sivilt politi som er til stede i området, samt arrangørens egne sikkerhetsopplegg.

 

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar