Travis Scott blir ikke tiltalt for konserttragedie

Rapperen Travis Scott blir ikke tiltalt i konserttragedien som tok livet av ti mennesker i november 2021. Her fra konserten på Astroworld-festivalen før ulykken skjedde. (Arkivfoto: Amy Harris/Invision/AP.)
Rapperen Travis Scott blir ikke tiltalt i konserttragedien som tok livet av ti mennesker i november 2021. Her fra konserten på Astroworld-festivalen før ulykken skjedde. (Arkivfoto: Amy Harris/Invision/AP.)
Den amerikanske rapperen Travis Scott blir ikke tiltalt for konserttragedien som kostet ti mennesker livet under Astroworld-festivalen i Houston i Texas i 2021.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Om lag 50.000 mennesker var til stede under rapperens konsert i hjembyen Houston i november 2021 da det brøt ut trengsel og panikk idet folkemengden begynte å presse seg fram mot scenen. Ti døde.

En storjury i delstaten Texas har blitt enige om at det ikke skal reises tiltale mot Scott, hvis egentlige navn er Jacques Berman Webster II.

Om lag 50.000 mennesker var til stede under rapperens konsert i hjembyen Houston i november 2021 da det brøt ut trengsel og panikk idet folkemengden begynte å presse seg fram mot scenen.

Mange publikummere ble trampet ned, og ti personer mistet livet, blant dem en ni år gammel gutt. Både Scott og andre som var med i planleggingen av Astroworld-festivalen der ulykken skjedde, har blitt etterforsket i saken.

Tragedien førte til et skred av søksmål mot Scott og medarrangørene. Saksøkerne mener at Scott, Live Nation og andre slapp inn for mange mennesker, selv om de kjente til risikoen.

Annonse

Minst 4900 personer ble skadd, ifølge advokatene som representerer dem i et sammenslått søksmål.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar