La ut video i sosiale medier

Kamelen bøtelagt for å ha filmet og publisert video av voldtektsdømt

Det var i mai at rapperen filmet en av de tiltalte i en gruppevoldtektssak i Bergen og la ut videoen i sosiale medier. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Det var i mai at rapperen filmet en av de tiltalte i en gruppevoldtektssak i Bergen og la ut videoen i sosiale medier. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Kamelen er ilagt en bot på 20.000 kroner for å ha filmet og publisert video av en voldtektstiltalt. Han vil ikke vedta forelegget, opplyser forsvarer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Artisten Kamelen er ilagt en bot på 20.000 kroner for å ha filmet en tiltalt i en voldtektssak.

Det kommer fram i en kjennelse fra Statsadvokatene i Hordaland, Sogn og Fjordane.

Det var lørdag 13. mai at rapperen filmet en av de tiltalte i en gruppevoldtektssak i Bergen og la ut videoen i sosiale medier. Han delte videoen på nytt tre dager senere, til tross for at han visste at forholdet var anmeldt og politiet hadde bedt ham slette den.

– Per nå kommer han ikke til å vedta forelegget, sier Kamelens advokat Jørgen Riple til VG torsdag.

– Han vil ikke vedta forelegget fordi han mener han ikke er skyldig. Noe mer kan jeg ikke si før jeg har fått gjennomgått saken med klient, legger han til.

Annonse

Bergensrapperen har over 160 000 følgere på Instagram, der videoen ble publisert. Han skal ha nevnt den voldtektsdømte mannen ved navn i videoen.

Mannen som ble filmet, ble senere dømt for både gruppevoldtekt og seksuell omgang med en mindreårig.

Kamelen er en av Norges mest profilerte rappere. Han ble kjent med singelen «Si Ingenting» i 2015. I 2021 vant han en Spellemann i klassen hiphop for albumet sitt «#Frikjent».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar