– I strid med tro, moral og familieverdier

Barbie-forbud i Midtøsten

Libanons kulturminister forklarer forbudet med at «Barbie» fremmer homofili og transseksualitet. (Foto: Warner bros.)
Libanons kulturminister forklarer forbudet med at «Barbie» fremmer homofili og transseksualitet. (Foto: Warner bros.)
Kuwait og Libanon forbyr filmen «Barbie» fordi de mener den bryter med landenes tradisjoner og etikk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Filmen Barbie blir forbudt i Midtøsten.

Det kuwaitiske statlige nyhetsbyrået meldte natt til torsdag at «Barbie», samt filmen «Talk to me», forbys der.

«Barbie» er en parodisk satire om et patriarkalsk samfunn. «Talk to me» handler om en vennegjeng som lærer seg å tilkalle ånder.

Kunngjøringen fra Kuwait kom etter at Libanon onsdag forbød «Barbie». Libanons kulturminister Mohammad Mortada forklarte forbudet med at «Barbie» fremmer homofili og transseksualitet og at den er i strid med tro, moral og familieverdier.

Les også: – Hvorfor sanksjoneres J. K. Rowling hardere enn voldsutøvere og nazister?

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar