Solgte ut ti konserter i Oslo spektrum samme år

Tjente 150 millioner i 2022

Karpe, som består av Chirag Rashmikant Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, kan smile hele veien til banken. Her fra Spellemannprisen der de også kunne smile bredt. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Karpe, som består av Chirag Rashmikant Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, kan smile hele veien til banken. Her fra Spellemannprisen der de også kunne smile bredt. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
I 2022 hadde selskapene som rapgruppen Karpe eier sammen, litt over 150 millioner i omsetning.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Artistduoen Karpe tjente millioner i 2022.

Gruppen hadde samlet overskudd før skatt på cirka 42 millioner, skriver VG.

2022 var året den populære duoen spilte ti utsolgte konserter i Oslo spektrum.

Karpes konsertselskap Spsp AS hadde 114,6 millioner kroner i omsetning. Utgiftene kom på 75,8 millioner. Overskuddet kom på 38,9 millioner før skatt. Karpe tok ut et utbytte på 5,42 millioner kroner.

Gjennom Jens og Jens AS, som blant annet selger klær, ble det 15 millioner i omsetning, og et overskudd på 3,5 millioner, ifølge avisen.

Annonse

Karpes musikkproduksjonsselskap Apen og Kjeften AS hadde 7 millioner i omsetning, og fikk et overskudd på 2,4 millioner.

Noen selskaper gikk i underskudd, blant annet selskapet Vi Er Best AS, som driver med eie og drift av næringsbygg, herunder kulturhuset i Skien. Omsetningen kom på 4,3 millioner, og årsresultater ble et underskudd på 2,8 millioner.

Karpes selskaper er samlet under holdingselskapet Karpe Holding AS. Det hadde finansinntekter på 5,7 millioner, hvilket også ble overskuddet for selskapet i fjor.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar