Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen i september

Uke September
Kunsthåndtverkutstilling ved Hordaland kunstsenter. (Foto: Presse.)

Endres med tiden

Utstillingen «Time will tell, she already does» ved Hordaland kunstsenter tar ikke overraskende for seg den universelle tematikken tid.

«Time will tell, she already does» legger opp til et nært forhold til tiden, noe som åpner opp for å gå inn i seg selv, revurdere omgivelser og tilhørigheten i fellesskap. Forholdet belyser mulige fremtider fra en bestemt nåtidssammenheng, samtidig som det involverer rekonstruksjonsprosesser. Det uttrykker tidens lærdom gjennom menneskelige møter, materialer og forming av objekter.

Utstillingen er i en kontinuerlig endringsprosess, som påvirkes av hvem som deltar. Det inviterer publikum til en langsom, spredt og pågående opplevelse over tid. På en stillferdig måte vil kunstverk, hendelser og ideer komme og gå.

De deltakende kunstnerne er en rekke spennende navn: Patricia Belli, Madihe Gharibi, Siv Støldal, Void & Co, Ali Shah Gallefoss, Julie Shirani Kausland, Linda Lid, Tim Parry-Williams, Frantzsen & Mjanger.

Utstillingen er et samarbeid mellom tekstilindustrimuseet, Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge og USF Verftet.

Ahmed Umar «Glowing Phalanges» ved Bergen kunsthall. (Foto: Presse.)

Hellige suvernirer

Han gjorde det stort på Kunstnernes hus tidligere i år.

Nå kommer Ahmed Umar til Bergen Kunsthall med separatutstillingen «Glowing Phalanges».

Utstillingen er en fortsettelse av Umars pågående og stadig voksende prosjekt Forbidden Prayers og består av en installasjon med 99 skulpturelle arbeider i en rekke forskjellige materialer, fordelt på de fire store salene i Bergen Kunsthall.

Hvert arbeid bæres av en akrylavstøpning av kunstnerens høyre hånd, noe som antyder at objektene har en potensiell funksjon som bønneperler.

Men det er ikke hellige objekter i den tradisjoneller forstad Umar tar for seg.

Han har samlet råmaterialer hentet fra diverse kommersielle suvenirer med opphav i afrikanske og asiatiske land, som har funnet veien til Norge blant annet ved hjelp av misjonærer og turister.

Utstillingen har vernissage fredag 15. september klokken 20:00.

Utstilling ved USF Verftet. (Foto: Presse.)

Mye grenser

Visningsrommet USF verftet viser utstillingen «Soft Borger» av Henna Nerg.

Utstillingen viser en rekke installasjonsverk der myke gjennstander og materialer får ny form og mening.

I rekontekstualiseringen ser vi ikke bare de ulike materialene i et nytt lys, men ogse en ny helhet.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar