Dokumentarfilm om Sian får penger fra Norsk filminstitutt

Sian-demonstrasjon på Furuset senter. De ble møtt av motdemonstranter som forøkte å overdøve markeringen. Banner: Oslo mot rasisme. (Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix.)
Sian-demonstrasjon på Furuset senter. De ble møtt av motdemonstranter som forøkte å overdøve markeringen. Banner: Oslo mot rasisme. (Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix.)
En dokumentarfilm om organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) får 700.000 kroner produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Sian-dokumentar for NFI-middler.

Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg står bak dokumentarfilmen og har fulgt Sian i tre år. Filmen får navnet «Den andre siden» og har premiere i starten av 2024.

– Vi filmer på begge sider, fra begge kanter, både ytre venstre og ytre høyre. Vi har fått utstrakt tilgang hos Sian, samtidig har vi frihet som dokumentarister til å forme filmen slik vi vil, sier filmskaperne.

Filmen presenteres som «et dypdykk inn i en ekstrem, islamkritisk organisasjon (SIAN), menneskene bak og kaoset de skaper».

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar