Jon Stewart er blitt for kontroversiell for Apple

Komiker og talkshow-vert Jon Stewart har «kreative uenigheter» med Apple TV+. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)
Komiker og talkshow-vert Jon Stewart har «kreative uenigheter» med Apple TV+. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)
Det blir ingen tredje sesong av Jon Stewarts talkshow «The problem with» på Apple TV+.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er «The problem with» vil ikke fortsette på Apple TV+.

Temaene komikeren ønsket å ta opp, var for kontroversielle for teknologigiganten, skriver The New York Times.

Jon Stewart og Apple TV+ skal ha blitt enige om å legge ned talkshowet på strømmetjenesten på grunn av «kreativ uenighet».

Innspillingen av den tredje sesongen skulle begynne om et par uker, men ifølge avisa fortalte Jon Stewart sine ansatte torsdag at det ikke blir noen fortsettelse.

Ifølge avisens kilder sa Stewart at Apple TV+ hadde innvendinger mot flere temaer han ønsket å dekke i programmet, inkludert Kina og AI-teknologi.

Annonse

Han skal også ha tatt opp at valgkampen i 2024 kan innebære flere konfliktområder mellom programmet og Apple, som ikke har ønsket å kommentere saken.

Jon Stewart slo gjennom som programleder for det satiriske programmet «The Daily Show» mellom 1999 og 2015. Han kom tilbake til TV-verdenen med «The Problem with Jon Stewart» i 2021.

Dette programmet har tatt for seg en rekke kontroversielle temaer, som våpenspørsmålet, identitetspolitikk, fengselssystemet og krigsveteraners omsorg og rettigheter.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar