Brukte titusener på Oslos beste restauranter. Sendte regningen til milliardær

En mann i 50-årene er i Oslo tingrett dømt for både bedrageri, identitetstyveri og svindel av privatpersoner. Illustrasjonsfoto:
En mann i 50-årene er i Oslo tingrett dømt for både bedrageri, identitetstyveri og svindel av privatpersoner. Illustrasjonsfoto:
Han har levd det gode liv på flere av byens dyreste restauranter, mens han sendte regningen til en fremmed. Nå må mannen nyte sine neste måltider i fengsel.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En mann i 50-årene er dømt til ubetinget fengsel etter å ha bedratt restauranter. Han sendte regningene til en intetanende milliardær.

En mann i 50-årene er i Oslo tingrett dømt etter at han inviterte med seg gjester på Oslos fineste restauranter og sendte regningen til en uvitende milliardær.

Ved fem tilfeller skal den domfelte mannen ha invitert med seg gjester på luksuriøse restauranter og nytt viner og mat i tusenkronersklassen.

Det kommer til å koste ham dyrt.

Les også: Bedrageridømte «Werner Jensen» må i fengsel

Annonse

Titusener

Ifølge Dagens næringsliv (DN) skal mannen ha opprettet en e-postadresse som til forveksling kunne se ut som den kom fra den utpekte milliardæren og hans selskap. Fra denne e-posten reserverte mannen bord, og på restaurantene signerte han i milliardærens navn.

Regningene, som på ett enkelt restaurantbesøk var på 32.000 kroner, ble sendt til selskapet der milliardæren jobbet.

Mannen er også dømt for ett tilfelle av identitetstyveri etter å ha utgitt seg for å være milliardæren. I tillegg er han dømt for åtte tilfeller av svindel av privatpersoner på Finn.no, der han solgte forbrenningstoaletter og en snøfreser som han aldri hadde.

Nå venter straffen.

Må i fengsel

For disse tilfellene ble han dømt til seks måneders ubetinget fengsel.

Svindlene på luksusrestaurantene startet bare halvannen uke etter at han var dømt til ett års betinget fengsel for lignende bedragerier. Ti måneder av den gamle dommen er nå gjort ubetinget, og dommen fra Oslo tingrett er på til sammen ett år og fire måneder ubetinget fengsel.

Mannen må også betale erstatning til de fornærmede restaurantene og privatpersonene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar