Saksøker staten

Jehovas vitner nektes statsstøtte – igjen

Jehovas vitner driver forsamlingshuset «Rikets sal» i Garver Ytteborgs vei 85. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Jehovas vitner driver forsamlingshuset «Rikets sal» i Garver Ytteborgs vei 85. (Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Jehovas vitner ber om 35 millioner fra staten. Men statsforvalteren sier nei til det omstridte trossamfunnet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Jehovas vitner har fått nok et avslag på søknad om statsstøtte.

Statsforvalteren i Oslo og Viken avviser kravene fra Jehovas vitner om tilskudd på 35 millioner kroner for 2022 og 2023, skriver Vårt Land.

I fjor ble det kjent at trossamfunnet mister både statstilskuddet for 2021 og registreringen som trossamfunn.

Les også: Jehovas vitner nektes statsstøtte på grunn av systematiske lovbrudd

Anklages for å hindre utmelding

Jehovas vitner er uenig i avgjørelsen og har gått til søksmål mot staten. Rettssaken skal opp for Oslo tingrett i januar.

Annonse

I mellomtiden har de altså søkt om statstilskudd for både i fjor og i år. Når de nå nektes dette, henger det ifølge avisen tett sammen med årsaken til at de ble nektet tilskudd i 2021.

Statsforvalteren mente blant annet at trossamfunnet hindrer fri utmelding for medlemmene sine.

Vedtaket om nekt av statstilskudd kan påklages Barne- og familiedepartementet. Jehovas vitner har foreløpig ikke bestemt om de vil gjøre det eller inkludere kravet i rettssaken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar