Spotify sier opp 1500 ansatte

Spotify må si opp 1500 ansatte. Det opplyser Daniel Ek i et internt brev. (Foto: BBC.)
Spotify må si opp 1500 ansatte. Det opplyser Daniel Ek i et internt brev. (Foto: BBC.)
Strømmetjenesten Spotify reduserer arbeidsstokken med 17 prosent, melder administrerende direktør og medgrunnlegger Daniel Ek.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Spotify må kutte i antall ansatte.

– Den økonomiske veksten har avtatt dramatisk, skriver administrerende direktør Daniel Ek i et brev til de ansatte ifølge Aftonbladet.

I brevet beklager han at mange gode medarbeidere blir tvunget til å gå. Ansatte i alle deler av selskapet kommer til å bli rammet av nedbemanningen.

Gode resultatrapporter

Beskjeden kommer til tross for at Spotify har levert sterke kvartalsrapporter og har hadde bedre abonnementstall enn flere har ventet. I tredje kvartal var overskuddet på 32 millioner euro (370 millioner kroner). I sommer rundet antall abonnenter 220 millioner.

Men ifølge Ek er det er det er et for stort sprik mellom Spotifys finansielle mål og de operative kostnadene. Han hevder at mindre kutt i arbeidsstokken ble vurdert.

Annonse

I løpet av mandagen skal de ansatte få beskjed om de mister jobben. Ek skriver at det blir sluttpakker på fem måneder i snitt, avhengig av ansiennitet.

Flere runder med kutt

Ek forklarer også nedbemanningen med at kapital har blitt dyrere. Pandemi-årene med svært lav rente gjorde at mange teknologiselskaper investerte stort, og de gikk også meget godt på børs. Fra 2022 av var det imidlertid masseoppsigelser i flere av verdens største teknologiselskaper.

Også Spotify har nedbemannet i flere runder. I januar 2023 måtte rundt 600 gå, i juni mistet 200 jobben.

Kuttene i januar kom som følge av at selskapet hadde vært «for ambisiøse med å investere», ifølge Ek.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar