EU åpner sak mot Elon Musks X

EU sier de særlig har oppdaget falsk informasjon på X knyttet til krigen mellom Israel og Hamas og bedt eier Elon Musk iverksette tiltak. (Foto: Getty.)
EU sier de særlig har oppdaget falsk informasjon på X knyttet til krigen mellom Israel og Hamas og bedt eier Elon Musk iverksette tiltak. (Foto: Getty.)
EU åpner sak mot Elon Musks X for ulovlig innhold på den sosiale medieplattformen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er EU åpner sak mot Elon Musks X.

X, tidligere kjent som Twitter, er det første selskapet som får en sak mot seg under en ny EU-lov som skal bekjempe ulovlig innhold på nett.

Det omfattende nye regelverket legger mer ansvar på selskapene for å moderere innhold på deres plattformer.

EU sier de særlig har oppdaget falsk informasjon på X knyttet til krigen mellom Israel og Hamas.

EU-kommisjonen sier at de vil fortsette å innhente informasjon. De har foreløpig ikke kommet med noe frist for en konklusjon i saken.

Annonse

Les også: Det mosaiske trossamfund krever svar etter Hitler-tagging

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar