Vernissageguiden
Oslo

Disse utstillingene bør du se i Oslo i juleferien

Harriet Backer, «Kone som syr» 1890. (Foto: Kode.)

«Hvert atom er farge» – Harriet Backer

Om du enda ikke har opplevd Nasjonalmuseets Harriet Backer-utstilling, så er juleferien en god anledning til å ta turen. Her opplever du en av Norges fremste kunstnere i all sin prakt.

Magdalena Abakanowicz Henie Onstad Kunstsenter. på (Foto: Christian Tunge/Henie Onstad Kunstsenter.)

«Floker av tråd og tau» – Magdalena Abakanowicz

Det er kanskje en dørstokkmil å dra ut til Bærum, men i juleferien burde det vært tid for å oppleve Henie Onstad Kunstsenters fantastiske Magdalena Abakanowicz-utstilling.

Ragnhild Nes, fra «Off The Wall» på Køsk. (Foto: Køsk.)

«Off The Wall» – Gruppeutstilling

Køsks «Off The Wall» er kanskje en skamløs salgsutstilling, men konseptet har også blitt en spennende plattform å oppdage ung norsk kunst på. Med hele 27 forskjellige kunstnere og over 100 verk, er det verdt turen.

Pauline Boudry / Renate Lorenz, installasjonsbilde: Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears, Kunstnernes Hus, 2023. Foto: Annik Wetter.

«Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears» – Pauline Boudry og Renate Lorenz

Denne vinteren presenterer Kunstnernes hus en utstilling av den Berlin-baserte kunstnerduoen Pauline Boudry og Renate Lorenz.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar