Epstein-dokumenter frigitt av retten

40 rettsdokumenter knyttet til saken mot Jeffrey Epstein ble frigitt i USA onsdag kveld. Det ventes at over 200 navn kommer frem i dokumentene. (Foto: Getty.)
40 rettsdokumenter knyttet til saken mot Jeffrey Epstein ble frigitt i USA onsdag kveld. Det ventes at over 200 navn kommer frem i dokumentene. (Foto: Getty.)
Hundrevis av sider med rettsdokumenter knyttet til overgrepsdømte Jeffrey Epstein er frigitt. Listene er ventet å inneholde navn på rundt 200 personer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Rettsdokumentene i Epstein-saken er frigitt.

CNN melder at dokumentet ble frigitt onsdag ettermiddag, som ventet. Dette er den første runden som frigis i tråd med en rettsordre fra 18. desember. Det skal i første omgang være snakk om 40 dokumenter på nærmere 1000 sider til sammen. Det er ventet at det kommer flere dokumenter fra saken.

Det er ventet at dokumentene inkluderer rundt 200 navn på blant annet fremstående politikere og forretningsfolk og noen av dem som kom med anklager mot Epstein.

Britiske prins Andrew og USAs tidligere president Bill Clinton er blant dem som er bekreftet omtalt i dokumentene, melder flere medier.

I 2008 ble finansmannen dømt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av flere mindreårige jenter. Han ble igjen pågrepet i 2019, basert på en føderal tiltale om menneskehandel med mindreårige. Han ble funnet død på cella i New York 10. august samme år.

Annonse

Ghislaine Maxwell, som Epstein hadde et forhold til gjennom flere år, ble pågrepet i saken i juli 2020. Halvannet år senere ble hun dømt på fem av de seks tiltalepunktene mot henne.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar