Vernissageguiden
Oslo

Dette er utstillingene du må se i Oslo i januar

Ali Gallefoss er med i gruppeutstillingen «Lys» ved Skog. (Foto: Presse.)

Lysere tider

Skog art space åpner torsdag 11. januar gruppeutstillingen «Lys». Kunstnerne som vises er Vidar Koksvik, Julia K. Persson, Ali Gallefoss, Lydia Park, Aron Li, Lena Walton H., Nils E. Martin, Sofia Nömm, Rasmus Stride, Helle Høeg Voldstad, Kachun Lay, Mingxuan Tan, Falke Svatun og Øyvind Rustad Fjærvoll. Vernissagen starter 18:00.

Naeun Kang, «I Miss the Sleep Disturbances You’d Cause» (2023) ved LNM. (Foto: Presse.)

Unge lovende

«Unge inviterte» er en utstilling hvor LNM inviterer nyutdannede kunstnere som har en malerisk praksis til å stille ut. I år er det Alina Vergnano (f. 1989), Julius Karoubi (f. 1998) og Naeun Kang (f. 1994) som har fått denne æren. Utstillingen har vernissage torsdag 11. januar kl. 18:00.

Gruppeutstilling på QB. (Foto: Presse.)

Stille

Galleriet QB starter året med utstillingen «Still life #2» med kunstnerne Hilde Honerud, Ingri Haraldsen, Christian Gravningen, Lin Wang, Nellie Jonsson, Sidsel Bonde, Tor Erik Bøe og William Hammer. Utstillingen har åpning torsdag 11. januar kl. 18:00.

Monika Mørck ved Kunstnerforbundet. (Foto: presse.)

Nytt år, nye muligheter

Det nye kunståret ved Kunstnerforbundet åpner med utstilling av Eline Mugaas, Monika Mørck, Steinar Elstrøm og Kristin Tårnesvik. Vernissage torsdag 11. januar kl. 18.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar