Vil styrke norsk musikkeksport

Etablerer kontor i Los Angeles

Direktør i Tono, Karl Vestli. (Foto: Presse.)
Direktør i Tono, Karl Vestli. (Foto: Presse.)
Norske låtskrivere som satser på det amerikanske markedet, kan snart få hjelp av opphavsrettsorganisasjonen Tono i Los Angeles.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Som en prøveordning etablerer Tono nå et lokalkontor i Los Angeles. Det tar mål av seg til å bli en ressurs for norske låtskrivere, komponister og sangtekstforfattere som bor og arbeider i USA.

– Norge har mange musikkskapende talenter innen alle sjangre som fortjener å nå et internasjonalt publikum, og vi mener at det er et potensial for å øke eksporten av norske musikkrettigheter, sier medlemssjef i Tono, Jan Espen Storo. Han opplever det er behov for organisasjonens medlemmer i USA for en lokal Tono-representant i USA.

Ifølge pressemeldingen har USA og Los Angeles en dominerende posisjon i det globale musikkmarkedet. Nå vil norske låtskrivere i USA kunne møte Tono fysisk i Los Angeles, i form av Tonos nye, innleide konsulent Erik Steigen.

Bergenseren har jobbet i amerikansk musikkindustri siden slutten på 1990-tallet og har vært forretningspartner og rådgiver innen musikkrettigheter for blant andre Lionel Richie, Mötley Crüe, Sheryl Crow, Pearl Jam, Blondie og Brian Wilson. Han har også representert låtskrivere som har skrevet for størrelser som Justin Bieber, Britney Spears, Barbra Streisand og Eric Clapton

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar