Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen denne uken

Uke 4
«A Light From Mesopotamia» er Wisam Al-Samads hyllest til kjærligheten. (Foto: Kraft.)

Kjærlighet fra Mesopotamia

Den irakiske kunstneren Wisam Al-Samad har én stor kjærlighet, og det er keramikk.

Kunstneren har utdanning fra Universitetet i Bagdad, og i 2013 grunnla han Christiania Ceramic i Oslo.

Nå tar han kjærligheten til et nytt nivå i utstillingen «A Light from Mesopotamia». I en blanding av keramiske figurer, former og kursivskrift utforsker Al-Samad urkraften: kjærlighet.

Med en ublyg åpenhet for denne store og menneskelige følelsen, har  Al-Samad laget en rekke verk som spiller på møtet mellom material og form.

Utstillingen har vernissage fredag 26. januar kl. 18.00.

Susanna Antonsson stiller ut under Hordaland kunstsenters Master-uke, med «Vårnatt». (Foto: Hordaland kunstsenter.)

Vår på vei

Vårblomsten er den første til å skyte opp fra den tøende jorden. Det virker kanskje lenge til, men hos Hordaland kunstsenter får du ser våren allerede nå.

I «Vårnatt» tar Susanna Antonsson for seg årstidens forgjengelighet. Hvert år dukker jo denne vårblomsten opp som en påminnelse om at alt tar slutt. Vårens første blomster sirkler gjennom livene våre som språk, dekorasjon, som følgesvenn, trivialitet og symbol for både forgjengelighet og fornyelse.

Antonsson er masterstudent ved Kunstakademiet i Bergen og stiller ut ved Hordaland kunstsenter som en del av kunstsenterets samarbeid med UIB.

Utstillingen åpner fredag 26. januar kl. 18.00.

Kunstgarasjen åpner utstilling med Tom Kosmo. (Foto: Kunstgarasjen.)

Organisk eller kunstig

Kunstgarasjen åpner utstillingen «Organic Intelligence» av Tom Kosmo.

Du trodde kanskje kosmos var stort, men Kosmos kunstnerskap er helt enormt.

Tittelen «Organic Intelligence» er en motsats til (fjor)årets store trendord: KI, kunstig intelligens.

I en stadig mer ikke-organisk verden, blir det som er skapt av menneskehender stadig mer unikt og verdifullt. Kunst er en av disse tingene, og i denne utstillingen utforsker Kosmo både det håndverksmessige og forholdet vårt til produksjon. Dette høres kanskje svevende ut, men det er nettopp noe av det denne grafikeren mestrer: Å fange svevende tematikk i sine motiver.

Utstillingen har vernissage fredag 26. januar kl. 19.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar