Vernissageguiden
Trondheim

Dette er de beste utstillingene i Trondheim denne uken

Uke 4
Einar Grinde viser nye verk på Babel visningsrom for kunst. (Foto: Presse.)

En stille protest

Visningsrommet Babel åpner ny utstilling med Einar Grinde.

Grinde er blant annet kjent for sine oppblåsbare skulpturer. I utstillingen «Noe må vi kunne enes om» får vi se en ny side av kunstnerens virke.

Tittelen på utstillingen «Noe må vi kunne enes om» kan leses som et spørsmål. En uttalelse. En bønn til oss om å ta oss sammen. Eller et rasende frustrasjonskrik fra en kunstner som ser at ting går rett til helvete.

Protestbanneret er et gjennomgående element i denne utstillingen. Einar Grinde bruker protestbanneret som et verktøy for å hamre løs på noen av de vanskeligste utfordringene vi står overfor som samfunn.

Utstillingen har vernissage fredag 26. januar kl. 18.00.

Peter Suttons bilde «Sofa time in Lockdown» er et av bildene man kan by på i Gaza-støtteauksjonen. (Foto: Trøndelag senter for samtidskunst.)

Kunst som teller

Dette er ikke en utstilling, men kanskje enda viktigere, vil mange si.

Mandag 22. januar starter den tredje, og siste, online kunstauksjonen på Instagram-kontoen Kunst for Gaza.

Denne gangen deltar 20 nye kunstnere med kunstverk. Publikum kan by på kunstverkene helt frem til søndag 28. januar kl 20:00. Hele kjøpesummen doneres direkte til Unicef, og kjøper kan enten hente kunstverket hos kunstneren eller få det tilsendt i posten.

Kunstfeltet i Trøndelag har stilt seg bak alle auksjonene og til sammen 70 kunstnere har bidratt. Innsamlingsaksjonen er initiert av Trondheimsbiennalen, Trøndelag senter for samtidskunst og kunstnerorganisasjonene TBK og NKM.

Du kan lese mer om auksjonene og Kunst for Gaza her.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar