Vil ta avstand fra Israel

Island vurderer å boikotte Melodi Grand Prix

Islands bidrag i fjor, Dilja. (Foto: OGAE.)
Islands bidrag i fjor, Dilja. (Foto: OGAE.)
Island og kringkaster RUV vurderer å droppe årets European Song Contest i Malmö, etter at 10.000 islendinger har signert et opprop å boikotte Israel.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Island vurderer å boikotte Melodi Grand Prix på grunn av Israel.

Island vurderer å boikotte årets European Song Contest fordi Israel er med.

Den islandske kringkastingen RUV sier at det blir truffet en beslutning om islandsk deltakelse når islandske Melodi Grand Prix er overstått lørdag.

Les også: Eurovision vil ikke utestenge Israel

Bekymrede musikere

RUV-sjef Stefan Eiriksson sier til SVT at det har vært omfattende kritikk av Israels deltakelse, og at mange av musikerne er bekymret. Han sier at 10.000 islendinger har signert et opprop med krav om at Island trekker seg hvis Israel er med.

Annonse

Også i Finland er det motstand, og 1300 finske musikere protesterte tidligere denne måneden mot israelsk deltakelse.

Finalen i årets European Song Contest finner sted i Malmö 11. mai.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar