Utløper i natt

Taylor Swift kan forsvinne fra Tiktok

Megapopulære Taylor Swift er blant dem som kan bli borte fra Tiktok etter Universal Musics siste trekk. Det kan få en del «swifties», som den mest hardbarkede fansen hennes kalles, til å fortvile.(Foto: Valerie Macon/AFP/Getty Images.)
Megapopulære Taylor Swift er blant dem som kan bli borte fra Tiktok etter Universal Musics siste trekk. Det kan få en del «swifties», som den mest hardbarkede fansen hennes kalles, til å fortvile.(Foto: Valerie Macon/AFP/Getty Images.)
Universal Music vil ikke forlenge lisensavtalen med Tiktok. Dermed kan musikken deres forsvinne allerede i natt.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Universal Music vil ikke lenger la Tiktok-brukere benytte seg av musikken deres, melder musikkselskapet.

Det vil innebære at låter av blant andre Taylor Swift, The Weeknd, BTS, Adele og Drake vil forsvinne fra den sosiale plattformen, ifølge BBC.

I forhandlingene om en ny lisensavtale har Universal blant annet lagt press på Tiktok for å få bedre godtgjørelse for artister og låtskrivere, skriver musikkselskapet i et åpent brev til sine artister og komponister.

Les også: Bin Ladens comeback på Tiktok er urovekkende. Men ikke overraskende

Mener Tiktok ikke betaler for seg

– Tiktok forsøker å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken, mener plateselskapet. De sier Tiktok kun står for 1 prosent av Universal Musics omsetning.

Annonse

Dersom de ikke blir enige med Tiktok om en forlenging i løpet av det neste døgnet, utløper avtalen 31. januar. Uten en avtale, blir all Universal-musikk fjernet fra den populære sosiale plattformen.

Tiktok har ikke kommet noe umiddelbart svar på Reuters’ forespørsel om en kommentar. I en uttalelse lagt ut på hjemmesiden onsdag kaller Tiktok det «trist og skuffende at Universal har satt sin egen grådighet over sine artisters og låtskriveres interesse», og påpeker at man har kommet til enighet med andre selskaper.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar