Vernissageguiden
Oslo

Disse utstillingene må du få med deg i Oslo denne uken

Uke 5
Christian Houge fortsetter sitt miljøengasjement i ny utstilling hos galleri Buer. (Foto: Christian Houge.)

I en ny tidsregning

Denne uken åpner Christian Houge sin andre separatutstilling ved Buer Gallery.

Fotokunstneren Houge har utmerket seg både i Norge og internasjonalt med sine arbeider. Gjennom hele sitt kunstnerskap har Houge arbeidet med å utforske forholdet mellom natur og kultur. Dette gjør han også i utstillingen «Antropo-cen». Tittelen på utstillingen er hentet fra uttrykket «Antropocen», menneskenes tidsalder. Uttrykket kommer fra «antropos» (menneske), og «cen» (ny), og er foreslått som navn på den geologiske tidsregningen vi nå er inne i.

Gjennom store, horisontale, panoramafotografier tar Houge for seg menneskets påvirkning på miljøet. Kunsten kan kanskje ikke redde verden, men kunstneren håper å invitere til ny forståelse. Det er da noe.

Utstillingen har vernissage torsdag 1. februar kl. 18.00.

Brad stiller ut nye verk ved galleri Duer. (Foto: Presse.)

Råtne tenner og babyblå tårer

Utstillingstittelen «Råtne tenner og babyblå tårer» får det til å ile nedover ryggen. Det er ubehagelig og uskyldig, som lyden av en negl mot en tavle.

Kombinasjonen av det ubehagelige, det barnlige, fargerike og melankolske er også beskrivende for kunstnerskapet til Brad.

Verkene er mørke og påtrengende, med et naivistisk uttrykk – som en konfrontasjon pakket inn i bomull.

Galleri Duer har markert seg med å vise både unge, fremadstormende og ukonvensjonelle kunstnere, og denne utstillingen er et skritt videre i den retningen.

«Råtne tenner og babyblå tårer» har vernissage fredag 2. februar, kl. 18.00.

Emil Finnerud viser fotografiske tolkninger av antik-kunstform ved Briskeby galleri. (Foto: Presse.)

Grotesk tolkning

I fjor høst viste kunstner Emil Finnerud utstillingen «Grotesque» ved Arkivet i Stavanger. Nå kommer del to til Oslo.

Prosjektet består av en serie silketrykk på metallplater- I prosessen har Finnerud benyttet historiske foto av Grotesker fra 200 år før Kristus til tidlig middelalder, og bearbeidet dem til silketrykk i store formater. Grotesker er en kunstform som består av plantemotiver kombinert med realistiske eller fantastiske menneske- og dyrefigurer.

Omgjort til abstrakt fotografisk arbeid får de psykedeliske, surrealistiske og minimalistiske trekk, som forsterker de mer skremmende elementene.

Finnerud sier selv han blir tiltrukket av motivkretsen fordi det gir en sjanse til å rekonstruere og fortolke fortiden.

I del to av utstillingen presenteres nye arbeider på papir, i tillegg til originalene på metall.

Utstillingen har vernissage fredag 2. februar kl. 18.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar