Vernissageguiden
Trondheim

Disse utstillingene må du få med deg i Trondheim denne uken

Uke 5
Barbro Tiller har kartlagt norske innsjøer. (Foto: Dropsfabrikken.)

Tusen sjøer

For seks-syv år siden begynte Barbro Tiller på et prosjekt om norske innsjøer. Til dette trengte hun små vannprøver, og ba venner og kjente om å ta med litt vann til seg hvis de befant seg i nærheten av en sjø.

Denne bestillingen spredte seg så etterhvert via «jungeltelegrafen»: Fra familie, venner, kjente og ukjente strømmet det inn vannprøver fra til sammen 1.379 innsjøer over hele landet.

Vannet fra en innsjø har hun brukt til å male et kartbilde av hver sjø, og bildet følges av opplysninger om og fortellinger knyttet til innsjøen. Disse kan du nå se i utstillingen på Dropsfabrikken.

Utstillingen har vernissasje lørdag 3. februar kl. 13.00.

Utstillingen «Deadline» viser de tre lærerne ved Heimdal kunstforening. (Foto: Presse.)

Siste frist

Det er nok ikke bare journalister som kjenner en klump i magen ved ordet «deadline». På Heimdal kunstforening har de gjort nettopp «Deadline» til noe postitivt.

I utstillingen får vi verk fra Heimdal kunstforenings tre lærere: Kunstnerne Nirmal Singh Dhunsi, Andreas Mandal Fortes og Jasmine Jones.

Utstillingen trekker også de som ofte holder seg bak scenen frem i lyset, nemlig lærerne

Utstillingen har vernissage lørdag 3. februar kl. 16.00.

Installasjonen «Park», av Mishi Foltyn og Per Stian Monsås, er én av tre utstillinger du kan oppleve på KUK nå. (Foto: KUK.)

Tre for én

Kjøpmannsgata ung kunst (KUK) åpner ikke mindre enn tre utstillinger denne uken.

Den første er«From Behind» av maleren Endre Aalrust. I «From Behind» presenterer Aalrust en rekke arbeider som viser kontrasten mellom det å forsvinne og være synlig på samme tid.

Vi møter også to samarbeid: Det første samarbeidet er mellom H.M. Dronning Sonja og Håvard Homstvedt, og har tittelen «Mellom rom».

Vi får også et samarbeid mellom Mishi Foltyn og Per Stian Monsås. Dette er en installasjon som heter «Park». «Park» har fylt hele rommet med gress og publikum blir deltakere som er en del av installasjonen.

De tre utstillingene har felles vernissage fredag 2. februar kl. 18.30.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar