Oslo kommune tar regningen for Lillebjørn Nilsens gravferd

Oslo kommune vil gi Lillebjørn Nilsen en siste takk for musikken og arven han etterlater seg. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Oslo kommune vil gi Lillebjørn Nilsen en siste takk for musikken og arven han etterlater seg. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Den folkekjære visesangeren Lillebjørn Nilsen får bisettelse på Oslo kommunes regning som takk for sitt bidrag til musikken og kulturlivet i hovedstaden.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Lillebjørn Nilsen bisettes fra Oslo rådhus 9. februar kl. 13. Oslo kommune dekker kostnadene.

Lillebjørn Nilsen hadde helt spesielle bånd til Oslo og byens innbyggere, skriver ordfører Anne Lindboe i en pressemelding:

– Gjennom sitt musikalske talent og tekster har han etterlatt en varig arv, og han vil bli husket som en kunstner som formidlet byens puls og hjerte.

Hun fortsetter:

– Vi ønsker å hedre ham spesielt, derfor åpner vi denne gangen Rådhuset for en æresbegravelse, sier ordfører Anne Lindboe i en pressemelding.

Annonse

Bisettelsen vil bli holdt i Oslo rådhus 9. februar klokken 13.

Kommunen har fra før valgt å hedre artisten ved å spille «God natt Oslo» fra klokkespillerne i Oslo rådhus hver dag fram til begravelsen.

Bjørn Falk Nilsen, best kjent ved sitt artistnavn Lillebjørn Nilsen, er kjent for å ha skrevet en rekke sanger som skildrer livet i Oslo.

Nilsen sovnet stille inn lørdag kveld den 27. januar med sine nærmeste rundt seg. Han ble 73 år gammel.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar