Økokrim åpner etterforskning mot Trettebergstuen

Tidligere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen blir etterforsket av Økokrim i forbindelse med habilitetssaken. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
Tidligere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen blir etterforsket av Økokrim i forbindelse med habilitetssaken. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
Økokrim starter etterforskning av tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap). Hun trakk seg som statsråd etter brudd på habilitetsreglene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Det opplyser Økokrim-sjef Pål Lønseth til NRK.

Det var Hamar Arbeiderblad og Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

– Jeg har allerede lagt alle kort på bordet og har aldri hatt intensjon om å utnevne noen jeg er inhabil overfor. Men jeg tar til etterretning at Økokrim vil gå igjennom saken, og jeg skal selvfølgelig svare på alle spørsmål de måtte ha, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

– Jeg mener jeg ikke har gjort noe straffbart, og ser fram til at saken blir endelig avklart, sier hun.

Annonse

Trettebergstuen trakk seg som kultur- og likestillingsminister etter at hun hadde brutt habilitetsreglene.

Hun måtte gå av etter utnevnelsene av Bård Nylund og Renate Larsen til styrer tilknyttet Kulturdepartementets portefølje. Dette var i strid med reglene om habilitet for regjeringsmedlemmer.

Bård Nylund er en nær venn av Trettebergstuen og er blant annet fadderen til barnet hennes. Selv om hun ikke har definert seg som en nær personlig venn med Renate Larsen, var de med i en vennegjeng som møtes flere ganger i året og har jevnlig kontakt.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar