Taylor Swift ble historisk. Killer Mike ble arrestert

Killer Mike med sine tre priser – før han kort tid etter ble ført bort av politiet. (Foto: Richard Shotwell/Invision/AP /NTB.)
Killer Mike med sine tre priser – før han kort tid etter ble ført bort av politiet. (Foto: Richard Shotwell/Invision/AP /NTB.)
Taylor Swift ble historisk med ny pris. Killer Mike vant tre – før han ble arrestert.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Grammy-utdelingen ble avholdt søndag kveld i Los Angeles.

Årets Grammy-priser ble delt ut i Los Angeles søndag kveld.

Tidligere på kvelden vant Swift prisen for «Best pop vocal album» for samme utgivelse. Det var U2-vokalist Bono som delte ut prisen. Swift brukte takketalen blant annet til å fortelle når det neste kommer ut.

Les også: Heldigvis blir ikke Fetisha utsatt for podkast-kritikken Wolfgang Wee får

Hemmelighet

Albumet får navnet «Tortured Poets Department».

Annonse

– Jeg vil si takk til fansen ved å fortelle dere en hemmelighet som jeg har holdt på i to år, og det er at med splitter nye album kommer 19. april, sa Swift.

Hun lovet deretter å legge ut albumcoveret, noe hun gjorde på Instagram-kontoen sin kort tid etter.

«Record of the year»-prisen gikk til Miley Cyrus for låten «Flowers». Samtidig gikk «Song of the year» – som er en låtskriverpris – til Billie Eilish og broren og samarbeidspartneren Finneas for «What Was I Made For?».

Victoira Monét fikk prisen som årets nykommer.

Les også: Unge menn mest skeptiske til feminisme

Rapper pågrepet

Artisten Killer Mike har fått tre priser under Grammy-utdelingen, blant annet for beste rap-låt. Så ble han pågrepet av politiet, uvisst av hvilken grunn.

Utdelingen fant sted søndag kveld i Los Angeles.

En video viser ifølge nyhetsbyrået AP at rapperen blir påsatt håndjern og ført bort av politiet. En talsperson for politiet vil ikke oppgi verken navn eller ytterligere detaljer, men bekrefter at en svart mann er pågrepet.

Nyhetsbyrået har ikke lykkes i å få en kommentar fra rapperens representanter.

Les også: Det er håp for Iglo

Aqua-forvirring

Norsk-danske Aqua så ut til å ha hentet hjem Grammy-prisen for beste rap for låten «Barbie World», men kunngjøringen ble rett etterpå fjernet, melder VG. Ifølge avisa het det i et innlegg på X/Twitter at «Barbie World», der også Nicki Minaj og Icy Spicy bidrar, hadde vunnet.

Kontoen Barbie Charts har også publisert et skjermbilde av kunngjøringen.

Kort tid etter ble innlegget fjernet. I et nytt innlegg heter det at «Scientists & Engineers» med Killer Mike, Future, Andre 3000 og Eryn Allen Kane er vinneren i kategorien.

Les også: Maria Navarro Skaranger nominert til Kritikerprisen

Pris til prosjekt med norsk bidrag

Samlingen «For The Birds: The Birdsong Project» på 20 LP-plater er tildelt Grammy-prisen i klassen «Best Boxed Or Special Limited Edition Package». For denne var Jeri og John Heiden nominert.

Samlingen består av 172 musikkstykker, alle inspirert av fuglesang. Nick Cave og Yoko Ono er blant de 220 musikerne, poetene og kunstnerne som har bidratt. Det er også den norske folkemusikeren og felespilleren Benedicte Maurseth, som har samarbeidet med amerikanske David Rothenberg.

Rothenberg er en amerikansk jazzmusiker og professor i filosofi og musikk, som i sin tid skrev bok sammen med økosofiens far, Arne Næss. Tidligere har Rothenberg og Maurseth spilte sammen med nattergaler på en utgivelse i 2019.

På den Grammy-vinnende utgivelsen er de to representert med «Rørsanger».

Maurseth ble kåret til årets folkemusiker i 2023, og hun vant Nordic Music prize i 2022 for et album med blant annet dyrelyder fra Hardangervidda.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar