Vernissageguiden
Bergen

Disse utstillingene må du få med deg i Bergen denne uken

Uke 6
Finske Jani Leinonen har kommet seg til Bergen. (Foto: Presse.)

Beklager

Utstillingen «We’re So Sorry» er den finske popkunstneren Jani Leinonens første soloutstilling i Norge.

I utstillingen har Leinonen brukt en rekke popkulturelle og hverdagslige motiver og referanser. Disse har han laget i glassmalerier på små kuber, som prosjekteres på veggene som hedenske blyglassvinduer. Det skal gi en sakral aura til de ellers kjente og kanskje hverdagslige motivene.

I satirisk popkunst-stil, har Leinonen også laget en serie malerier hvor han kombinerer norske bunader og fotografier fra gamle pornoblader. Her blir de nakne, seksualiserte kroppene kledd opp i tradusjonelle, nasjonalromantiske kostymer.

 

Kunstner Kati Kerstna åpner utstillingen «Values» på S12. (Foto: Presse.)

Miljø, glass og metall

Det blir også glass på S12 galleri, som spesialiserer seg på glasskunst.

Denne uken åpner de ny utstiling med kunstneren Kati Kerstna.

Kerstna er kjent for å bruke miljøvern i kunstnerskapet. Hun lager tankevekkende arbeider ved hjelp av glass, lys og blandede teknikker.

Siden hun ble uteksaminert fra Estonian Academy of Arts i 2001, har hun vært representert ved flere utstillinger internasjonalt, gjerne med temaer som miljøforurensning, global oppvarming og avskoging gjennom sine innovative installasjoner. Hos S12 ser vi installasjon som bygger videre på disse ideene.

Utstillingen har vernissage fredag 9. februar kl. 19.00.

Liilian Saksi viser tekstilkunst ved Kraft. (Foto: Presse.)

Mellom tråder

Vi har tidligere nevnt at galleriet Kraft for tiden viser en utstilling av kunstneren Wisam Al-Samad, men det er ikke det eneste:

Det er verdt å få med seg at de også viser utstillingen «Intervall», med kunstner Liilian Saksi.

Utstillingen utforsker mellomrom og intervaller: I verk av ull spinner hun tråder som hun har fargebadet og laget installasjoner av. Trådene er hverken strikket eller vevet, så er de sammen eller adskilt? Detaljene vekker ettertanke, et kjerneelement i Saksis verk.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar