Vernissageguiden
Trondheim

Disse utstillingene må du få med deg i Trondheim denne uken

Uke 6
Billedkunstneren Anawana Haloba har laget opera ved Trondheim kunstmuseum. (Foto: Presse.)

Å reparere en kurv

«How to (Re)Pair my Grandmother’s Basket» er en eksperimentell opera av billedkunstneren Anawana Haloba.

Den henter impulser fra afrikansk filosofi og operatradisjoner, og tilsammen blir det en installasjon som utfordrer grensene for hva og hvordan vi ser kunst.

Trondheim kunstmuseum beskriver ikke hvordan operaen faktisk oppleves. Med forbehold om at vi tar feil, så ser det ut som om den tar form av en installasjon.

Utstillingen åpner lørdag 10. februar kl. 12.00.

 

Installasjonen «Park», av Mishi Foltyn og Per Stian Monsås, er én av tre utstillinger du kan oppleve på KUK nå. (Foto: KUK.)

Reprise

Kjøpmannsgata ung kunst (KUK) åpnet ikke mindre enn tre utstillinger forrige uke.

Dermed er det også en viss sjanse for at du ikke har rukket å se alle:

Den første er«From Behind» av maleren Endre Aalrust. I «From Behind» presenterer han en rekke arbeider som viser kontrasten mellom det å forsvinne og være synlig på samme tid.

Vi møter også to samarbeid: Det første samarbeidet er mellom H. M. Dronning Sonja og Håvard Homstvedt, og har tittelen «Mellom rom».

Vi får også et samarbeid mellom billedkunstnerne Agnieszka «Mishi» Foltyn og Per Stian Monsås. Dette er en installasjon som heter «Park»: Hele gulvet i rommet er dekket med gress, og publikum blir deltakere som er en del av installasjonen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar