Svindlere kan stjele nakenbilder fra Snapchat

Sikkerhetsekspertene forteller at denne metoden er brukt mange steder i verden, og at unge mennesker er spesielt sårbare. (Foto: Snapchat/Getty Images.)
Sikkerhetsekspertene forteller at denne metoden er brukt mange steder i verden, og at unge mennesker er spesielt sårbare. (Foto: Snapchat/Getty Images.)
Hackere truer med å spre stjålne intime bilder fra Snapchat – og denne gangen bløffer de ikke, advarer forsikringsselskap.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Hackere bruker teknologi som kan knekke passord og slik få tilgang til private bilder på Snapchat.

Utpressing på nett er ikke nytt, men før var dette oftere bare en trussel, skriver Frende Forsikring i en pressemelding.

Ifølge dem er det en økende trend at hackere bruker passord-knekkende teknologi for å få tilgang til private bilder på Snapchat. Offeret får så tilsendt en sms med kopi av bildet, og trues til å betale for at det ikke skal bli spredt videre.

Selv om man betaler det hackerne ber om, er det ingen garanti for at de slutter med utpressingen og lar deg være i fred, ifølge forsikringsselskapet.

– Vi har snakket med unge menn som har betalt flere ganger, men som likevel blir presset til å betale mer, sier Tina Jerstad i sikkerhetsselskapet Tenerity.

Annonse

Hun råder offer for denne typen svindel om å anmelde forholdet til politiet, og til ikke å betale det svindlerne ber om.

– Husk å dokumentere alt. Ta vare på meldinger du får, ta skjermbilder eller ta opptak av skjermen for å sikre bevis på at det har skjedd noe kriminelt.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar