«American Psycho»-forfatter regidebuterer med skrekkfilm

Christian Bale (avbildet) spilte Patrick Bateman i filmversjonen av «American Psycho». Forfatter Bret Easton Ellis skrev boken. Nå har han regien på skrekkfilmen «Relapse».
Christian Bale (avbildet) spilte Patrick Bateman i filmversjonen av «American Psycho». Forfatter Bret Easton Ellis skrev boken. Nå har han regien på skrekkfilmen «Relapse».
Bret Easton Ellis debuterer som regissør med skrekkfilmen «Relapse», som han også har skrevet manus til.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bret Easton Ellis blir regissør og debutterer med skrekkfilmen «Relapse».

«American Psycho»-forfatteren har fått flere av sine romaner filmatisert og sier til Variety :

– Det virker passende at min første spillefilm skal være en skrekkfilm.

Bret Easton Ellis lover at «Relapse» vil inneholde alle hans kjennetegn fra forfatterskapet: Sex, dop og paranoia. Han har også fått på plass «Stranger Things»-stjernen Joseph Quinn i en av hovedrollene.

Quinn – også aktuell som en av «The Fantastic Four» i en nyinnspilling – skal spille Matt Cullen, som sjekker inn på rehab etter å ha blitt vitne til et grusomt dødsfall da han festdopet seg.

Annonse

Samtidig fortsetter Hollywood å ta for seg bøkene til Bret Easton Ellis, inklusive hans nyeste roman, «Skår». Den er kjøpt av HBO, som planlegger å lage miniserie av den.

Der skriver han om en gal seriemorder – eller i alle fall om frykten for sådanne. Det preget Ellis egen oppvekst, noe han tok med inn i den dels selvbiografiske boken.

– Jeg var livredd, ondskapen føltes nærværende, og jeg har alltid visst at denne erfaringen skulle få være med i en roman, sa Ellis til NTB i fjor.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar