Russisk politi slo til mot «My Little Pony»-messe

Russiske politifolk slo til mot «My Little Pony»-messe. Her fra en aksjon mot homofile rettighetsaktivister tilbake i 2012. (Foto: NTB/AP.)
Russiske politifolk slo til mot «My Little Pony»-messe. Her fra en aksjon mot homofile rettighetsaktivister tilbake i 2012. (Foto: NTB/AP.)
Politiet i Moskva raidet i helgen en messe viet til de tegnede hestene i barneserien «My Little Pony» etter mistanke om «LHBTQ-propaganda».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Russisk politi slo til mot «My Little Pony»-messe.

Politiet i Moskva ble kalt inn for å etterforske påstått LHBTQ-propaganda på et arrangement viet animasjonsserien «My Little Pony», opplyste arrangørene søndag.

Mi Amore-messen ble stengt av arrangørene tidlig lørdag etter at politiet ankom stedet i den russiske hovedstaden, til tross for at politiet ikke kunne finne bevis for ulovlig aktivitet.

– Politiet fikk en klage der det ble hevdet at arrangementet vårt fremmet ikke-tradisjonelle forhold og symboler, vokseninnhold for mindreårige, og generell gru og mørke» skrev organisatorene på det russiske sosiale mediet VK, tidligere kjent som Vkontakte.

Arrangørene valgte å stenge messen selv om politiet ikke fant noe som brøt mot russisk lov.

Annonse

Selv om serien retter seg mot barn og fokuserer på magien ved vennskap, har «My little Pony» også tidligere skapt bekymring i Russland, skriver nyhetsbyrået.

Den russiske filmdatabasen Kinopoisk satte aldersgrensen på den animerte serien til «18+» i desember i fjor.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar