Dobbeltroller, kildekritikk og faktasjekk

«Bamsegutt» i PFU neste uke

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, benyttet initiativretten for å klage NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt» inn for Pressens faglige utvalg (PFU). (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, benyttet initiativretten for å klage NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt» inn for Pressens faglige utvalg (PFU). (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Pressens faglige utvalg skal onsdag i neste uke behandle klagen mot NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt» med Tore Strømøy.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er «Bamsegutt»-saken i PFU neste uke.

Onsdag 28 februar skal Pressens faglige utvalg (PFU) behandle klagen mot NRK-serien «Bamsegutt».

Det opplyser PFU-sekretariatet til Journalisten.

Les også: Generalsekretæren i Presseforbundet tar «Ingen elsker Bamsegutt»-dokumentaren til PFU

Dobbeltroller, kildekritikk og faktasjekk

NRK-serien ble klaget inn til PFU i januar av generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund. Den ble klaget inn for brudd på punkter i Vær varsom-plakaten som dreier seg om blant annet dobbeltroller, kildekritikk, faktasjekk og hensyn i omtale av barn.

Annonse

Serien fikk kritikk etter at det ble kjent at seriens hovedperson ble dømt i en sedelighetssak i 1991. Denne dommen var utelatt i serien. NRK trakk serien permanent etter mye debatt.

Les også: NRK innrømmer presseetiske brudd i «Bamsegutt»-dokumentaren

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar