Vernissageguiden
Trondheim

Dette er utstillingene du må få med deg i Trondheim denne uken

Uke 8
Kunthall Trondhiem åpner ny utstilling med brann som tema. Her er bildet av brannen på Bromstad gård, 20. mars, 1955. (Foto: Schrøder/Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.)

La ilden lyse

I sin nye utstilling «Tongues of Fire» ser Kunsthall Trondheim tilbake på sin egen historie.

Bygget kunsthallen holder til i, var tidligere en brannstasjon. Ikke bare det, Trondheim selv er også en by som er formet av flere bybranner, noe man fortsatt ser spor av i byens utforming.

For å utforske tematikken rundt brann, har Kunsthall Trondheim samlet kunstnere som har blitt sterkt berørt og påvirket av utfordringer knyttet til brann og skadene som ild kan forårsake.

Gjennom ulike medier som billedvev, video, datasimulering, skulptur, foto og tegning, tar utstillingen for seg de mange fysiske attributtene ved ilden: Dens lys og varme, og andre egenskaper.

Utstillingen «Tongues of Fire» har vernissage torsdag 22. februar kl. 19.00.

Barbro Tiller har kartlagt norske innsjøer. (Foto: Dropsfabrikken.)

Tusen sjøer

For seks-syv år siden begynte Barbro Tiller på et prosjekt om norske innsjøer. Til dette trengte hun små vannprøver, og ba venner og kjente om å ta med litt vann til seg hvis de befant seg i nærheten av en sjø.

Denne bestillingen spredte seg så etterhvert via «jungeltelegrafen»: Fra familie, venner, kjente og ukjente strømmet det inn vannprøver fra til sammen 1.379 innsjøer over hele landet.

Vannet fra én innsjø har hun brukt til å male et kartbilde av hver sjø, og bildet følges av opplysninger om og fortellinger knyttet til innsjøen. Disse kan du nå se i utstillingen på Dropsfabrikken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar