Vernissageguiden
Trondheim

Dette er utstillingene du må få med deg i Trondheim denne uken

Uke 9
Einar Grinde viser nye verk på Babel visningsrom for kunst. (Foto: Presse.)

En stille protest

Denne uken er det siste mulighet for å se Einar Grindes utstilling ved visningsrommet Babel.

Grinde er blant annet kjent for sine oppblåsbare skulpturer. I utstillingen «Noe må vi kunne enes om» får vi se en ny side av kunstnerens virke.

Tittelen på utstillingen «Noe må vi kunne enes om» kan leses som et spørsmål. En uttalelse. En bønn til oss om å ta oss sammen. Eller et rasende frustrasjonskrik fra en kunstner som ser at ting går rett til helvete.

Protestbanneret er et gjennomgående element i denne utstillingen. Einar Grinde bruker protestbanneret som et verktøy for å hamre løs på noen av de vanskeligste utfordringene vi står overfor som samfunn.

Kunthall Trondhiem åpner ny utstilling med brann som tema. Her er bildet av brannen på Bromstad gård, 20. mars, 1955. (Foto: Schrøder/Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.)

La ilden lyse

Forrige uke åpnet også Kunsthall Trondheim omsider en ny utstilling.

I «Tongues of Fire» ser kunsthallen tilbake på sin egen historie.

Bygget kunsthallen holder til i, var tidligere en brannstasjon. Ikke bare det, Trondheim selv er også en by som er formet av flere bybranner, noe man fortsatt ser spor av i byens utforming.

For å utforske tematikken rundt brann, har Kunsthall Trondheim samlet kunstnere som har blitt sterkt berørt og påvirket av utfordringer knyttet til brann og skadene som ild kan forårsake.

Gjennom ulike medier som billedvev, video, datasimulering, skulptur, foto og tegning, tar utstillingen for seg de mange fysiske attributtene ved ilden: Dens lys og varme, og andre egenskaper.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar