Vernissageguiden
Bergen

Dette er de beste utstillingene i Bergen denne uken

«The Art to Remember» av Maarten Vanden Eynde. (Foto: Høyersten Contrmporary.)

Kunsten å huske

Høyersten Contemporary åpner denne uken en ny utstilling med den belgiske kunstneren Maarten Vanden Eynde.

Vanden Eyden har en nesten arkeologisk tilnærming til historien og samtiden. Kunsten hans graver i vårt forhold til materialer som gummi, olje, kobber og bomull, som vi har handlet med på tvers av Atlanterhavet i århundrer.

Hva skiller nåtid fra fortid, og hvor går skillet? Vanden Eynde er fascinert av både teknologisk og språklig utvikling og hvordan det påvirker samfunnet. I utstillingen tar dette form som flere objekter, som samlet  i én utstilling forteller en historie.

Utstillingen åpner fredag 8. mars.

Karoline Hjorth og Riitta Ikonen samarbeider i ny fotoutstilling. (Foto: Hjorth og Ikonen.)

I naturen

Gyldenpris åpner en utstilling der sagnene og eventyrene settes i førersetet.

I «Eyes as Big as Plates» har den finsk-norske duoen Riitta Ikonen og Karoline Hjorth studert folketro og naturfenomener. Resultatet av det pågående prosjektet er en rekke verker, som man nå kan se ved Gyldenpris.

Prosjektet er fotobasert, men handler like mye om skulpturene som vises i bildene. De overraskende motivene innfeller mennesket i sine naturlige omgivelser, og viser at mennesket er en del av naturen. Personene som vises i fotografiene er folk som aktivt engasjerer seg i klimakampen.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar