The Crown-stjernen: – Jeg hadde tjent mye mer om jeg var mann

Olivia Colman på en visning for sin nye film «Wicked Little Letters» i New York i forrige uke. (Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB.)
Olivia Colman på en visning for sin nye film «Wicked Little Letters» i New York i forrige uke. (Foto: Charles Sykes/Invision/AP/NTB.)
Oscar-vinnende Olivia Colman fra «The Crown» snakker ut om kjønnsforskjeller når det kommer til lønn i skuespillerbransjen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Skuespiller Olivia Colman mener hun ville tjent bedre om kjønnet hennes var et annet.

– Jeg er svært klar over at dersom jeg var Oliver Colman, ville jeg tjent helvetes mye mer enn jeg gjør i dag, sa Olivia Colman da hun gjestet CNN-profilen Christiane Amanpours program, ifølge The Guardian.

Den britiske skuespilleren spilte dronning Elizabeth i tredje sesong av «The Crown».

«The Crown» er en historisk dramaserie for tv, som har tatt Netflix-seerne med storm. Den starter ved dronning Elisabeth den andres ekteskapsinngåelse med Philip Mountbatten i 1947.

Les også: «The Crown» stanser innspilling etter dronning Elizabeths død

Annonse

Oscar-vinner

Colman vant også Oscar for rollen som dronning Anne i «The Favourite», sier ulikheten har sin bakgrunn i en forestilling om at mannlige skuespillere trekker flere publikummere.

– Det har ikke vært sant på mange tiår. Men de liker å bruke det som begrunnelse for ikke å betale kvinner like mye, sier Colman videre.

Forskning tyder på at kvinner alltid har trukket mange kinogjengere, sier Colman.

Tidligere denne måneden utropte Forbes skuespilleren Adam Sandler til bransjens best betalte i 2023, etter at han sopte inn over 780 millioner kroner, blant annet takket være filmen «Murder Mystery 2» og sin standupturné.

Les også: Lønnsgalloppen har gått for langt

To kvinner på topp ti

Margot Robbie kom på andreplass med 634 millioner kroner i anslått inntekt, ikke minst på grunn av Barbie-filmen der hun både spilte hovedrollen og produserte.

Men bare én annen kvinne var om bord på ti-på-topp-listen til Forbes, og det var Jennifer Aniston, som spilte mot Sandler.

Olivia Colman er for tiden aktuell i filmen «Wicked Little Letters» – som har aprilpremiere på norske kinoer.

Handlingen dreier seg om folket i den lille landsbyen Littlehampton. Innbyggerne, inkludert den konservative Edith (Colman), begynner å motta brev fulle av svært ufine banneord. Rosie, den grovmunnede irske innflytteren, blir beskyldt for å være hjernen bak ugjerningen.

Etterforskningen baller på seg når landsbyens kvinner mistenker at noe ikke stemmer og tar saken i egne hender.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar