Kjenner på økt «gate kred»

BBC-programleder fikk buksene sensurert på nordkoreansk TV

Alan Titchmarsh i usensurert utgave. (Credit: Mark Thomas/Shutterstock.)
Alan Titchmarsh i usensurert utgave. (Credit: Mark Thomas/Shutterstock.)
Nordkoreansk statlig TV så seg nødt til å sensurere et hageprogram med BBC-programleder Alan Titchmarsh. Årsaken? Titchmarshs olabukse.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Olabukser blir sensurert på Nord-Koreansk tv.

Statskontrollerte KCTV sendte en episode av «Alan Titchmarsh’s Garden Secrets» fra 2010, der bildene av programlederen ble sensurert fra livet og ned da han satt på huk i et blomsterbed.

Alan Titchmarshs ulovlige bukser. (Skjermdump: KCTV.)

Olabukser ses på som et symbol for vestlig imperialisme og er forbudt av det nordkoreanske regimet.

Titchmarsh sier til BBC at sensureringen har gitt ham «litt gate-kred».

– Jeg har aldri ansett meg selv som en farlig og ødeleggende imperialist. Generelt regnes jeg som nokså koselig og ganske harmløs, så i bunn og grunn har det kanskje gitt meg litt gate-kred, har det ikke, spør Titchmarsh retorisk.

Annonse

Olabukser har vært forbudt i Nord-Korea siden 1990-tallet. Landets daværende leder, Kim Jong-il, erklærte at de er et symbol for vestlig, og særlig amerikansk, imperialisme.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar