Vernissageguiden
Bergen

Dette er utstillingene du må få med deg i Bergen i april

Tekstilkunstner Krista Austi stiller ut del to av sin «Hybrid»-utstilling ved Kraft. (Foto: Presse.)

Tradisjon og teknologi

Tidligere kunne vi se Krista Austis utstilling «Hybrid» på Soft i Oslo. Denne uken åpner utstillingen «Hybrid II» ved Kraft i Bergen.

I over ti år har Austi jobbet med digital- og jacquard-vev. Austis arbeider er selverklært «fabulering», og tar for seg en miks av litauiske folkeeventyr og dikt av William Blake.
Sentralt i utstillingen er også bruken av kunstig intelligens (KI). Austi mater algoritmene med bilder av egne håndlagde vever og ber dem etterligne 1500-talls gobeleng-vev. Resultatene blir fortryllende og foruroligende. I «Hybrid II» får vi fortsettelsen på hvordan tradisjon og teknologi både kan kontrasteres og bygge på hverandre.

Utstillingen har vernissage fredag 5. april kl. 18.00.

Kobie Nel kontakter det spirituelle ved Kunsthall 3.14. (Foto Presse.)

Å snakke med den andre siden

Er du litt spirituell, så er denne utstillingen noe for deg.

Kunsthall 3.14 spesialiserer seg på internasjonal kunst, og nå viser de verket «Make Your Presence Known» av den sørafrikanske kunstneren Kobie Nel.

Vi møter myter, spiritualitet og nekromanti i en installasjon utviklet gjennom utforsking av obskure og okkulte fortellinger. Her blir vi kjent med følelsen av en usynlig tilstedeværelse, med lydlandskaper som hjelper oss til å oppleve det øyet ikke ser.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar