Vernissageguiden
Oslo

Dette er utstillingene du må få med deg i Oslo i april

Per Hess stiller ut sammen med Kjell Varvin ved Buer galleri. (Foto: Per Hess.)

Lys møter form

Buer galleri ligger kanskje ikke midt i Oslo sentrum, men med sitt åpne visningsrom og spennende kuratering er det vel verdt turen. Det er ikke uten grunn at Subjekts lesere kåret galleriet til Årets visningsrom i 2020.

Torsdag 4. april åpner Buer oppleve en ny utstilling med Per Hess og Kjell Varvin.

Hess er fascinert av møtet mellom lys og mørke. Verkene består av neon-lysrør satt sammen til et større bilde.

I utstillingen møter neonverkene hans Varvins «regelløse» geometri. Varvin er kjent for skulpturer og tegninger satt sammen av geometriske figurer, som han bryter opp og setter sammen i stadig nye komposisjoner. Figurene lager en forvridd og tilsynelatende ustabil geometri, låst fast i avstivede former.

Utstillingen har vernissage torsdag 4. april kl. 18.00.

Mosaikk-kunstner Julius Karoubi har separatutstilling ved Hos Arne for andre gang. (Foto: Aurora Henni Krogh.)

Deler av en hel

Julius Karoubi er en kjent kunstner for Subjekts lesere.

Kunstneren er kjent for sine tidkrevende mosaikker, men han har ikke ligget på latsiden det siste året: Et drøyt år etter hans forrige separatutstilling ved Hos Arne, er Karoubi tilbake på visningsrommet i Gøteborggata. Karoubi har vært med på en rekke utstillinger i 2023, og raffinert håndverket sitt ytterligere.

Utstillingen «Less Than Whole, More Than Half» åpner torsdag 11. april klokken 18.00.

Kunstneren James Richards åpner ny utstilling ved Kunstnernes hus, men han er ikke den eneste. (Foto: Presse.)

Hat-trick

Fredag 12. april er det duket for hele tre åpninger på Kunstnernes hus.

I nedre sal og kinoen får vi utstillingen «Our Friends in the Audience» av James Richards. Britiske Richards er fascinert av fenomener som okkult fotografi, spektralmusikk, deepfake og kunstig intelligens, og coverlåter. I en nyprodusert installasjon stiller han spørsmål ved forskjellen mellom det synlige, det hørbare og det forestilte.

I overlyssalene kan vi beundre avgangsutstillingen til akademistudentene ved Kunsthøgskolen i Oslo, «Free Education for All: It is Time».

På Akademirommet får vi gruppeutstillingen «Sticks, Stones and Stitches», med kunstnerne Lieu Le, Annikken Wilhelmsen, Kjetil Smedal og Lloyd Achim Winter.

Utstillingene har felles vernissage fredag 12. april kl. 17.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar