Redaktør splitter 17. maikomiteen i Oslo

Subjekt-redaktør Danby Choi. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Subjekt-redaktør Danby Choi. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Danby Choi, redaktøren i kulturavisen Subjekt, ble bedt om å holde tale på nasjonaldagen, men dette skaper nå splid i hovedstadens 17. maikomité.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Intern splittelse i 17. mai-komitéen.

Oslo Høyres utnevnte i komiteen, Mehmet Kaan Inan, inviterte Choi til å holde en tale i Oslo på 17. mai, noe som ble møtt med kritikk i sosiale medier, melder NRK.

17. maikomiteen består av ni partier i tillegg til to representanter fra Utdanningsforbundet og Utdanningsetaten. Hvert parti har ansvar for hvert sitt arrangement. Høyre fikk i år ansvar for seremonien ved Vår Frelsers gravlund, ved Henrik Ibsens grav, hvor Choi skal holde en tre minutters tale.

Flere av de andre partienes komitémedlemmer, blant annet SV, Arbeiderpartiet og Sentrum, mener valget av Choi til å holde tale er problematisk. Saken blir dermed tema på torsdagens komitémøte.

Noe av bakgrunnen for kritikken henger sammen med at Subjekt-redaktøren i fjor stilte opp på en Tiktok-video med en mann som er dømt for seksuell omgang med en mindreårig.

Annonse

Choi vil ikke selv kommentere saken overfor kanalen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar