Chirag prøver seg som utelivsdesigner

Karpe-Chirag skal designe gamle Deichman

Chirag Rashmikant Patel er med på å designe det gamle Deichman i Oslo. Her sammen med Karpe-makker Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Chirag Rashmikant Patel er med på å designe det gamle Deichman i Oslo. Her sammen med Karpe-makker Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. (Foto: Aurora Henni Krogh.)
Chirag fra Karpe skal sammen med bandets faste fotograf Michael Ray Vera Cruz være med på å designe det nye utelivsbygget Deich i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Gamle Deichman har fått nytt navn.

Det var ifølge Kampanje utlyst en konkurranse om designjobben for det ærverdige, gamle bygget på Hammersborg som tidligere rommet Deichmanske bibliotek.

Inn skal et nytt fotohus med blant annet museum og restauranter som skal kalles Deich – som et nikk til husets fortid. Eieren, Møller Eiendom, utlyste konkurransen i fjor høst, og seks byråer deltok i siste runde.

Designer Are Kleivan, som vant jobben, kaller det «en gjeng kreative personer med bred erfaring fra utvikling og design av opplevelser og publikumsarenaer».

Les også: Linn Ullmann og Danby Choi krever handling i Nygaard-saken

Annonse

Halvparten av Team Getalong kommer fra Karpe-miljøet: Foruten Chirag Patel selv, som skal være «kreativ produsent på tekst, lyd og identitet», er Even Suseg og Michael Ray Vera Cruz med. De har vært med på å bygge opp Karpes visuelle univers de siste ti årene.

Både Chirag og Cruz, som gjerne kaller seg akam1k3, har prøvd seg i utelivsbransjen selv, i tillegg til at Karpe eide lokalet Festiviteten i Skien i fem år og bød på annerledes konsertopplevelser der.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar