Vil fremme rusdebatt

Rusorganisasjon åpner cannabiskafé i Oslo

Berlinere på Brandenburger tor markerer at Tyskland legaliserte cannabis 1. april 2024. (Foto: AP/Ebrahim Noroozi.)
Berlinere på Brandenburger tor markerer at Tyskland legaliserte cannabis 1. april 2024. (Foto: AP/Ebrahim Noroozi.)
Organisasjonen Arod åpner cannabiskafé i Oslo, for å fremme rusdebatten i Norge. De håper politiet kommer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Organisasjon vil fremme rusdebatt. Åpner cannabiskafé i Oslo.

– Vi ønsker å løfte fram debatten om ruspolitikken i Norge ved å gjennomføre en historisk oppsiktsvekkende aksjon, sier organisasjonens leder Roar Mikalsen til TV 2.

Cafeen åpner på et ukjent sted i Oslo lørdag 20. april. Datoen symboliserer tallet 420 , et slags kodetall som ofte blir forbundet med cannabis-bruk verden over. Den amerikanske skrivemåten av denne datoen er 4/20.

Les også: – Unge kan like så godt ville legalisere kokain

Håper politiet kommer

Cannabiskafeen er en avslutning på en flere år lang kampanje der det er brukt sivil ulydighet, understreker Mikalsen. Der vil de selge cannabis til alle som kommer for å kjøpe, sier han.

Annonse

– Vi håper politiet vil være til stede for å observere, sier han og legger til at han håper politiet heller vil konfiskere pengene de tjener på kafeen, enn cannabisen kundene kjøper. Og han sier han selv er klar for å ta på seg hele straffansvaret.

– Vi får se hvordan de reagerer på det den dagen, men jeg kommer til å argumentere for politiet på stedet at de lar brukerne være i fred og at det er salgsleddet som må tas for retten, sier Mikalsen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar